Nepřihlášený uživatel

3 užitečné tipy pro výběr ultrazvukové čističky

3 užitečné tipy pro výběr ultrazvukové čističky Ultrazvukové čističky jsou stále oblíbenější moderní technologií využívanou jak v průmyslové oblasti, tak i v domácnostech. Ať už hledáte novou čističku pro domácí použití nebo chcete dosáhnout vyšší kvality čištěných předmětů u vás ve firmě, pak je náš dnešní článek určený právě vám

Ultrazvukové čističky jsou stále oblíbenější moderní technologií využívanou jak v průmyslové oblasti, tak i v domácnostech. Ať už hledáte novou čističku pro domácí použití nebo chcete dosáhnout vyšší kvality čištěných předmětů u vás ve firmě, pak je náš dnešní článek určený právě vám. Čističky využívající k čištění různorodých předmětů ultrazvuk představují efektivnější a levnější způsob, jak dosáhnout požadované úrovně čištění. Při koupi čističky tak nejen výrazně ušetříte, ale zároveň si usnadníte práci a budete ohleduplnější k životnímu prostředí.

 

Tip první: Vytížení

Jako první je potřeba zamyslet se nad otázkou vytížení ultrazvukové čističky. V tomto ohledu se čističky dělí na celonerezové určené k vytížení maximálně 4 hodiny denně, které jsou vyrobeny z plechu o síle do 1mm. Větší zatížení se nedoporučuje, neboť by mohlo dojít k tzv. vykavitování a tedy výraznému zkrácení životnosti čističky. Pro větší zatížení – tedy více jak 4 hodiny denně – doporučujeme čističku v průmyslovém provedení, kde se síla použitého nerezu pohybuje v rozmezí od 1,8 do 2,2 mm.

 

Tip druhý: Objem 

Druhým krokem je výběr objemu vany ultrazvukové čističky, přičemž platí, že čím větší velikost, tím vyšší pořizovací cena – logicky. Pamatujte, že objem vany se zmenší po vložení nerezového koše a to zpravidla o 10-15 mm na každou stranu. Přítomnost koše je důležitá z toho důvodu, aby nedošlo k poškození povrchu nerezové vany. Jestliže chcete ušetřit, pak se při výběru zajímejte, zda lze čistit nadvakrát – tím způsobem, že při druhém čištění čištěný předmět otočíte.

 

Tip třetí: Frekvence ultrazvuku

 U ultrazvukových čističek platí jedno pravidlo: čím menší frekvence, tím razantnější čištění vloženého předmětu. Čističky jsou k dostání hned v několika skupinách frekvencí: 28kHZ, 40kHZ a 70-120kHZ. 

 

  • 28kHZ: razantnější čištění silně znečištěných předmětů
  • 40kHZ: nejrozšířenější frekvence určená pro čištění všech povrchů i znečištění
  • 70-120kHZ: určené pro čištění citlivých materiálů (bižuterie, lékařské vybavení, desky počítačů apod.)