Nepřihlášený uživatel

Čištění ultrazvukem je neobyčejně efektivní a šetrné! Kde ho ale nejlépe využít?

Ultrazvukové čističky jsou poslední dobou velice často hledaným pojmem. Používají se totiž v jak profesionálním, tak i amatérském prostředí a jsou jednou z nejlepších možností, jak kvalitně čistit kovové předměty s minimálním poškozením a námahou. Zní to jednoduše a přesně tak jednoduché to i je! 

Co vše nám ultrazvukové čističky nabízejí?

Otázkou tedy zůstává, v čem všem je ultrazvuk až tak neuvěřitelný a unikátní, že se o něm stále častěji mluví. Skvělou věcí na něm je fakt, že ultrazvuk spojuje dvě jinak rozporuplné vlastnosti. A to hluboké a precizní vyčištění a u toho maximální šetrnost.

Pracuje na bázi ultrazvukového vlnění, které se do nerezové vlny ultrazvukové čističky propouští skrze speciální čistící emulzi. Tato emulze je speciální tekutinou, která je vždy navržena podle čištěného kovu tak, aby byl daný kov co nejlépe zbavený nečistot a u toho dokonale ochráněný proti poleptání a poškození povrchu. Tekutina se dokáže dostat jednoduše i do těch nejobtížnějších míst a díky tomu nabízí až neuvěřitelnou efektivitu při maximální šetrnosti.

Kdo opravdu ocení výhody čištění ultrazvukem?

Druhou otázkou je, kdo tyto vlastnosti opravdu dokáže ocenit. V průmyslu se určitě směrem k ultrazvuku nejčastěji obracejí profesionální šperkaři, kteří tak získávají možnost rychle a kvalitně čistit drobné šperky, aniž by riskovali mechanické poškození. Stejně tak jsou díky šetrnosti ultrazvukové čističky oblíbené například i u hledačů pokladů. Nálezy, které jsou roky uložené hluboko v zemi musí snášet nespočet přírodních efektů a dopadů a o to těžší poté je čistit čerstvé nálezy co nejpečlivěji, ale zároveň i velice opatrně a s ohledem na poškozenou strukturu kovu. Ultrazvuk zkrátka pomůže kdekoliv, kde je potřeba šetrnosti a pečlivosti zároveň.