Nepřihlášený uživatel

Co jsou ultrazvukové zvlhčovače?

Co jsou ultrazvukové zvlhčovače?

Ultrazvukový zvlhčovač je přístroj, díky kterému můžeme mít lepší kvalitu vzduchu na provozovně, ve které pracujeme. Výhodou těchto přístrojů je, že vlastní speciální čidlo, které ví, kdy je nutné zvlhčit vzduch na pracovišti či v místnosti. Pokud si tuto automatickou funkci nezapnete, v tom případě je nutné si vždy přístroj zapnout.

 

Funkce

Funguje na principu ultrazvukové vibrační membrány, která rozprašuje vodu na mikroskopické kapky. Tyto kapky se poté objevují v podobě viditelné páry či mlhy. Zvlhčovače pomáhají hlavně předcházet vysoušení dýchacích cest. Hlavně přes zimní sezonu, kdy se topí v místnosti a relativní vlhkost vzduchu klesá pod 50 %, by jimi měly být vybaveny všechny provozovny a domácnosti. Ale samozřejmě je dobré mít ji i v letních měsících, kdy naopak dokáže srovnat vzduch tak, aby nám v místnosti, kde jsme zavření, bylo příjemně.

Většina dne vyráběných ultrazvukových zvlhčovačů již samy likvidují bakterie a pomáhají zbavovat vzduch prachu.

Výhodou těchto přístrojů je nízká spotřeba elektřiny, ovšem ne na úkor výkonu. Mají vysokou schopnost zvlhčení vzduchu a určitě budete rádi za tichý chod, kdy ultrazvukový zvlhčovat téměř neuslyšíte, jelikož vydává jen slabé šumění.

 

Kde je využít?

Využít se dají prakticky v kterékoliv místnosti. Ať už je to místnost například ve škole, ve firmě, či velká plocha provozovny. Údržba je jednoduchá, jediné, co se musí pravidelně dělat je výměna vody v baterii, protože by zde mohlo docházet k množení bakterií.

Ultrazvukový zvlhčovač samozřejmě vybíráme podle toho, kam je ji potřeba. A podle toho se rozhodujeme, jakou čističku zvolit. Zda na základě velikosti nádržky, výkonu, spotřeby či podle velikosti místnosti.

Tento přístroj se jednoznačně a perfektně postará o vaše zdraví a v našem eshopu nabízíme kvalitní přístroje, ze kterých si vybere každý.