Nepřihlášený uživatel

Jak postupovat při výběru ultrazvukového zvlhčovače vzduchu

Jak postupovat při výběru ultrazvukového zvlhčovače vzduchu Kvalita vzduchu má výrazný vliv na vaše zdraví. Zvlhčování vzduchu využíváme nejen v zimě.

Kvalita vzduchu má výrazný vliv na vaše zdraví. Zvlhčování vzduchu využíváme nejen v zimě, kdy je vzduch v místnosti suchý, ale i v létě, kdy si prostřednictvím zvlhčovače můžeme upravit vlhkost a lépe tak přežít den v práci, kdy jsme zavření v kanceláři. Optimální vlhkosti vzduchu můžeme dosáhnout jen tehdy, zvlhčujeme-li vzduch nepřetržitě a provádíme-li průběžnou kontrolu vlhkosti. Ideální volbou jsou tiché ultrazvukové zvlhčovače, které mají jen nízkou spotřebu, ale vysoký výkon. V dnešním článku vám poradíme, jak ho správně vybrat.

 

Proč si pořídit ultrazvukový zvlhčovač vzduchu?

Výhodou ultrazvukových zvlhčovačů vzduchu je velmi nízká spotřeba elektřiny a zároveň vysoký zvlhčovací výkon. Určitě oceníte i tichý chod, kdy ultrazvukový zvlhčovač během výkonu vydává jen slabé šumění.

 

Jak funguje ultrazvukový zvlhčovač?

U ultrazvukových zvlhčovačů dochází prostřednictvím vysokofrekvenčního ultrazvukového oschlátoru k proměně vody na mikrokapičky, kterým se říká mlžina. Ta se následně vyfukuje v podobě jasně viditelné páry a během několika málo vteřin se vstřebá do okolního vzduchu, aniž by způsobila vlhko v okolí zvlhčovače.

 

Kde je lze použít? 

Ultrazvukové zvlhčovače lze použít prakticky v jakékoli místnosti. Jejich údržba je nenáročná, stačí vyměňovat vodu v nádržce, kde by mohlo docházet k množení bakterií.

 

Jak si správně vybrat?

U výběru zvlhčovače je potřeba myslet na několik kritérií:

 

  • velikost místnosti
  • velikost nádržky
  • výkon
  • spotřeba

 

Ultrazvukové zvlhčovače se pyšní vysokým výkonem a nízkou spotřebou. Hodí se i do větších místností. Některé modely mají zabudované speciální čidlo, díky kterému poznají, kdy je potřeba vzduch v místnosti zvlhčit – aniž byste se vy o něco museli starat.