Nepřihlášený uživatel

Jak pracovat s ultrazvukovou čističkou?

Jak pracovat s ultrazvukovou čističkou? Jednoduše se ovládají, jsou nenáročné na údržbu a můžete se na ně kdykoli spolehnout?

Jednoduše se ovládají, jsou nenáročné na údržbu a můžete se na ně kdykoli spolehnout? Moderní zařízení v podobě ultrazvukové čističky si určitě oblíbíte i vy. Stále častěji se objevuje v mnoha odvětvích, mezi něž patří zdravotnictví, servisní střediska, opravárny i laboratoře. Uvažujete-li o investici do pořízení ultrazvukové čističky, pak si nenechte ujít dnešní článek. Prozradí vám, jak s čističkou správně pracovat a jak s ní zacházet. Není to věda, ale musíte vědět, jak na to!

 

Správné zacházení nepoškodí zařízení

Každé zařízení si vyžaduje správný postup, kterého byste se měli držet, nechcete-li přístroj poškodit. Nebudete-li postupovat správně, riskujete zničení čističky nebo úraz. Níže vám v několika bodech poradíme, jak s čističkou zacházet.

 

  1. Vhodné umístění

V první řadě vyberte pro čističku správné místo, které by mělo být rovné, suché a stabilní. Poté je potřeba naplnit čistící nádobu tekutinou, která by měla dosahovat 2/3 obsahu. Následně do čistící vany vložte předměty určené k čištění a připojte k ultrazvukové čističce síťový kabel.

 

  1. Uvedení do provozu

Otočte knoflíkem do polohy ON, kdy bude čistička pracovat trvale nebo jím otočte do jiné pozice, která vám umožní nastavit si požadovanou dobu čištění. O správném chodu čističky se přesvědčíte prostřednictvím zvuku v podobě syčení.

 

  1. Nastavení teploty

Ultrazvuková čistička disponuje knoflíkem termostatu, který je třeba nastavit do polohy, která bude odpovídat požadované teplotě, přičemž nejlepší výsledky jsou prokázány při čištění o teplotě 40-60°C.

 

  1. Ukončení provozu

Chcete-li ukončit provoz čističky, stačí otočit knoflíkem časovače do polohy OFF, kdy se čistička zastaví a kontrolka časovače zhasne. Následně nezapomeňte odpojit síťový kabel ze sítě. Poté vyprázdněte čistící nádobu a pomocí suchého, čistého hadříku nebo utěrky otřete do ducha vnitřní část nádoby i vnější plášť čističky.