Nepřihlášený uživatel

Jaké zásady dodržovat při používání ultrazvukové čističky?

Ultrazvukové čističky jsou sice velice intuitivním a bezpečným způsobem, jak efektivně čistit různé materiály. Zároveň je ale i při jejich používání potřeba dávat pozor na některé zásady, týkající se jejich používání. Na většinu těchto zásad se dost často ptají naši klient a tak vám dnes přinášíme jednoduché odpovědi, na nejčastější otázky.

Jaká je doba chodu ultrazvukové čističky?

Doba chodu ultrazvukové čističky se zdaleka nedá určit zcela jednoznačně. Pochopitelně ji ovlivňuje celá řada faktorů. Jedním z nich je například intenzita čištění, která je na ultrazvukové čističce nastavená. Druhou potom pošpinění a opotřebení materiálu, jako takového. V zásadě ale platí, že čím kratší je doba čištění, tím lépe pro čištěný předmět.

Je nutné používat čistící emulze?

V rámci úspory se spousta lidí ptá, jestli jsou čistící emulze opravdu nepostradatelné pro používání ultrazvukové čističky. Na jednu stranu se dá říct, že ano. Právě emulze totiž otevírá celou řadu chemických procesů, které pomáhají s čištěním. Pokud vám ale jde o čištění hodně jemných nečistot, tak by mohly pomoci i klasické přípravky. Není to ale doporučený postup.

Nemůže ultrazvuková čistička nějak porušit čištěný předmět?

Při správném použití, by rozhodně nemělo docházet k jakémukoliv poškození předmětu jako takového. Zaprvé je tady výbornou ochranou fakt, že jsou ultrazvukové čističky bez jakéhokoliv mechanického čištění. Zároveň se o čištění starají chemické emulze, které jsou v jednom i ochranou proti poškození.

Co když mám složitější šperk z více materiálů

Pokud chcete čistit předmět, který je spojený z více druhů materiálů, tak je potřeba odlišné komponenty oddělit. Ne vždy je jisté, že dojde k poškození komponentů. Problém je ale fakt, že emulze může být na jednu cílovou látku ochranná, zatím co na jinou agresivní.