Nepřihlášený uživatel

Jsou opravdu ultrazvukové čističky tak skvělé? Ano jsou! Řekneme vám důvody, proč jim svěřit svoje šperky

Čištění ultrazvukem se stává stále populárním jak mezi amatérskými uživateli a lovci pokladů, tak i mezi různými okruhy podnikání včetně populárního šperkařství. Právě šperky jsou totiž jedním z předmětů, které ocení péči od ultrazvukových čističek nejlépe. Pojďme se společně podívat na výhody čističek a proč je použít zrovna pro naše klenoty.

Ultrazvukové čističky jsou dokonale šetrné

Při čištění ultrazvukem nejde o žádný způsob manuálního odstraňování nečistot a jen díky tomu jsou ultrazvukové čističkyopravdu extrémně šetrné. Předměty, které se budou čistit se dávají do nerezové vany, do které také patří specializovaná čistící emulze. Tyto emulze jsou přitom udělány tak, aby složením odpovídaly danému kovu a neporušily jej tak během klasického průběhu čištění. K porušení by díky tomu mohlo dojít jen při špatném nastavení, nebo příliš dlouhém čištění v kuse.

Pečlivost do posledního detailu

Další z řady výhod je i fakt, že jsou čistící emulze na způsob tekuté báze, která se dokáže dostat i do těch nejsložitějších míst různých šperků a předmětů. I díky tomu se mohou ultrazvukové čističky chlubit až nevídanou detailností a precizností při čištění. Jakékoliv manuální způsoby čištění by pro podobná místě byly buď nerealizovatelné anebo by u nich hrozilo nepříjemné poškození materiálů, které u tekutých bází nikdy nepřipadá v úvahu.

Variabilní cena, velikost i vlastnosti

Ve specializovaných obchodech, které prodávají ultrazvukové čističky navíc máte k dispozici poměrně široký výběr různých druhů, které vám mimo jiné nabídnou i ohromné množství vlastností. Tou základní je pochopitelně velikost čistící vany. Od ní se odráží i celkový výkon a s ním i cena, která může být od několika málo tisíc za základní čističky až po několikaset tisícové giganty pro využití v těžkém průmyslu.