Nepřihlášený uživatel

Laboratorní ultrazvukové čističky – mechanické nebo elektronické ovládání

Laboratorní ultrazvukové čističky – mechanické nebo elektronické ovládání Laboratorní čističky s mechanickým nebo elektronickým ovládáním jsou účinní pomocníci v boji proti nečistotám.

Laboratorní čističky jsou tvořeny nerezovým pláštěm a velmi efektivně zajišťují povrchové odstraňování nečistot. Navíc je opatřen speciálním lakem, jež zabrání otiskům rukou a prstů. Ultrazvuk je vytvářen prostřednictvím vibrací a vody. Na výběr máte laboratorní ultrazvukovou čističku s mechanickým nebo s elektronickým ovládáním.

 

 

Laboratorní čističky s mechanickým ovládáním

Základním provedením ultrazvukových čističek jsou modely právě s mechanickým ovládáním. Na gastro výlisku jsou lepeny ultrazvukové měniče. Generátor ultrazvuku se nachází vespod. Tyto čističky mají pouze základní funkce ovládání. Vany, které mají nižší objem, jsou vybaveny pouze hlavním vypínačem, který má na starosti i spouštění ultrazvuku. Naopak čističky větším objemů mají kromě hlavního vypínače i mechanický časovač, který určuje chod ultrazvuku, mechanický termostat včetně kontrolky, spínač, jež slouží na rychlé odplyňování kapaly a ventil, který se používá k vypouštění. Čističky s mechanickým ovládáním jsou typické snadným, logickým a přehledným ovládáním.

 

 

Laboratorní čističky s elektronickým ovládáním

Modernějším provedením ultrazvukových laboratorních čističek jsou modely s elektronickým ovládáním. Stejně jako čističky s mechanickým ovládáním mají tyto čističky gastro výlisek, ultrazvukové měniče a ultrazvukový generátor. Navíc však mají digitální zobrazovací panel a ovládací panel včetně ručního ventilu na vypouštění. Na panelu si můžeme pohodlně nastavovat celkový chod a intenzitu ultrazvuku.

 

 

Záleží jen na Vás, jakému typu ovládání dáte přednost. Musíte však počítat s tím, že pokud se rozhodnete pro laboratorní čističky s elektronickým ovládáním, půjde o finančně náročnější záležitost.