Nepřihlášený uživatel

Na co si dát pozor při používání ultrazvukové čističky?

Jak už jsme i v minulosti avizovali na našem webu i v různých článcích, ultrazvukové čističky jsou velice bezpečným a efektivním způsobem čištění. To ale neznamená, že se nemůže i při jejich používání materiál porušit. Všechno přitom záleží na tom, aby jejich uživatel dodržoval pravidla.

Jedná se přitom o velice jednoduchá pravidla, která je nutné zohledňovat podle toho, jaké materiály především čistíme. A tři nejdůležitější a nejčastější z nich si řekneme právě dnes.

Nečistěte složené předměty

Hlavním problémem může být u nezkušených uživatelů čištění některých složených předmětů. Samotné emulze mohou svým chemickým složením odpovídat tomu, aby mohly čistit materiály co se pravidelně potkávají. Jenže nemusí to být ve sto procentech. Pokud tak například potřebujete čistit šperk s drahokamy, perlami či jinými komponenty, tak je jedinou bezpečnou variantou odstranění komponentů po dobu čištění, jak jen to bude možné.

Nepodceňujte volbu správné emulze

U všech emulzí můžeme říct, že budou mít na daný předmět nějaký čistící účinek. Pokud se ale rozhodně úplně ignorovat určení takové emulze a prostě jenom použijete ultrazvukové čističky na materiál se špatnou emulzí, může to také skončit jeho poškozením. Důvodem je, že i samotná emulze je agresivní, ale pouze tak, aby nemohla poškodit samotný předmět. Cokoliv jiného už ale poleptat opravdu může.

Nečistěte materiály příliš dlouho

V některých případech se může stát, že potřebujete čištění provádět ke kýženému efektu dlouho. To se ale může stát chybou a může dojít k poškození předmětu. Pokud tak máte na předmětu odolnější nečistoty, je ideálním postupem několikanásobné čištění. Mezitím přitom zkuste předmět očistit, opatrně nečistoty setřít a až poté můžete znovu opakovat celý proces čištění.