Nepřihlášený uživatel

Novinky v našem sortimentu! Co jsou to ohřevné vany a ultrazvukové homogenizátory?

V rámci našeho internetového obchodu můžete už delší dobu najít kvalitní sortiment moderních zařízení v podobě ultrazvukových čističek jako takových a všestranného příslušenství, které k nim patří. Mimo nich se ale v poslední době ukázaly v našem sortimentu také novinky, kterými jsou ohřevné vany a ultrazvukové homogenizátory. O obou technologiích vám přitom povíme více právě na následujících řádcích.

Co jsou to ohřevné vany?

Jedná se už podle názvu o speciální vany, které jsou určené na ohřev. Vyrábějí se z kvalitního technologického nerezového plechu a mohou mít pro průmyslové účely i opravdu impozantní objem. Důvodem, proč ale ohřevné vany jako takové vznikají, je fakt, že je někdy potřeba ohřívat velké množství materiálu najednou.

Mimo ohřevu najednou ale může být také problémem to, že je potřeba jej ohřívat opravdu kvalitně a rovnoměrně, přičemž nemusí jít nutně jenom o vodu, ale dokonce ani o tekutinu! Pro průmyslové využití, chemii, farmacii a další podobné obory jsou tak ohřevné vany opravdu pokrokovou a velice kvalitní technologií.

Homogenizátory a jejich využití

Pojem homogenní můžete znát z celé řady oborů. Jedná se o pojem, který stanoví nějakou množinu jako sourodou. V případě homogenizátorů se tak bavíme o speciálních přístrojích, které mají jedinou funkci, a to oddělení jednotlivých složek a víceméně tak vytvořit homogenní směs. Jedná se o vysoce efektivní způsob práce s různými typy směsí, které se dokonce nemusí ocitat v čistě tekutém stavu. Se vším si dokáží ultrazvukové homogenizátory poměrně dost hravě poradit. Využití je i v tomto případě opravdu velice podobné, jako je tomu u ohřevné vany. Homogenizátory tak najdete v oblastech jako je potravinářský průmysl, farmaceutické provozy nebo chemie.