Nepřihlášený uživatel

Přemýšlíte o pořízení ultrazvukové čističky? Poradíme vám s výběrem!

Přemýšlíte o pořízení ultrazvukové čističky? Poradíme vám s výběrem! Nároky na kvalitní čištění různorodých povrchů jsou stále vyšší a vyšší. Rozhodně se tak nelze divit skutečnosti, že právě v této oblasti dochází k výraznému technologickému postupu vpřed. Důkazem toho jsou moderní ultrazvukové čističky využívající se nejen v průmyslových odvětvích, ale i na domácím poli.

Nároky na kvalitní čištění různorodých povrchů jsou stále vyšší a vyšší. Rozhodně se tak nelze divit skutečnosti, že právě v této oblasti dochází k výraznému technologickému postupu vpřed. Důkazem toho jsou moderní ultrazvukové čističky využívající se nejen v průmyslových odvětvích, ale i na domácím poli. 

Možná i vy uvažujete o pořízení ultrazvukové čističky – ať už pro vaši firmu či společnosti nebo do domácnosti – ale nevíte si rady s jejím výběrem. V takovém případě si nenechte ujít následující řádky, kde si společně čištění ultrazvukem představíme a poradíme vám, jakým směrem se při nákupu nové čističky vydat!

 

Princip fungování ultrazvukových čističek

Ultrazvukové čištění je levnější a především efektivnější nežli klasické způsoby mytí, během kterého jen málokdy dosáhnete žádoucí kvality. Čištění za pomoci ultrazvuku je tedy šikovné řešení, prostřednictvím kterého dokonale vyčistíte daný povrch i bez jeho mechanického poškození.

Ultrazvuková čistička se skládá z čisticí vany, UZ generátoru a měniče, jehož úkolem je přeměnit vysokofrekvenční energii na akusticko-mechanické kmity. Jak se mění teplota mezi čištěným předmětem a nečistotou, dochází v místě, kde se setkávají, k částečnému oddělení. Po vniknutí čisticího média mezi nečistotu a plochu čištěného předmětu dojde k úplnému oddělení, přičemž ale nedojde k mechanickému poškození.

 

Potřebujete poradit s výběrem?

Uvažujete o pořízení nové čističky? Pak pro vás máme několik užitečných tipů, díky kterým si dokážete vybrat správně. V první řadě je nutno si uvědomit, jak hodně a jak často budete čističku využívat. V případě vytížení jen několika hodin denně vám bohatě postačí celonerezové čističky, jejíž odolnost je dostatečně vysoká. Pokud hledáte čističku pro větší vytížení, doporučujeme vybírat mezi výrobky určenými pro průmyslové použití.

Dalším kritériem pro výběr je velikost vany, která se doporučuje spíše větší nežli menší. Pamatujte, že využitelná velikost prostoru vany je o něco menší nežli nerezový koš, který je součástí čističky. Pořiďte si spíše větší čističku, u které budete mít jistotu prostorové rezervy pro případ potřeby vložení většího předmětu.