Nepřihlášený uživatel

Průmyslová ultrazvuková čistička – jak vybrat tu správnou?

Průmyslová ultrazvuková čistička – jak vybrat tu správnou? Ultrazvukové čističky jsou nepostradatelným pomocníkem při sebe náročnějším čištění.

Důkladné a skutečně účinné čištění – to jsou požadavky velkých firem i našich domácností. Ve výrobních podnicích je prioritou číslo jedna zcela čistý polotovar pro další možnost výroby. V mnoha situacích je potřeba kvalitně čistit i samotné stroje fázové výroby. Nesmí však dojít k sebe menšímu poškození. To by mohlo mít fatální dopad na celkovou výrobu.

 

Výše zmíněné problémy řeší průmyslová ultrazvuková čistička. Čištění pomocí technologie ultrazvuku patří v dnešní době mezi jednu z nejekologičtějších metod a hojně využívanou. Průmyslové ultrazvukové čističky mají schopnost čistit předměty vložením do nich. Nejen že zajistí kvalitní, neagresivní vyčistění, ale zároveň uspoří mnoho času. Navíc máte jistotu toho, že nedojde k žádnému poškození. Čistička si poradí s oleji, mastnotou, barvivy, leštícími látkami, prachem, špínou, voskem, ale i krví a jinými biologickými materiály.

 

Kovová nádrž z nerezové oceli je základem ultrazvukové čističky a obsahuje na bocích nebo na dně speciální keramické prvky.

 

Na co brát ohled při výběru?

 

Velikost

Je potřeba si ujasnit, jak velké předměty máte zájem čistit. A podle toho zvolit vhodnou velikost samotné čističky.

 

Délka čistícího procesu

Pro důkladné čištění je třeba delší doba procesu čištění. Samozřejmě pokud zakoupíte čističku s kratší možností nastavení celkového procesu, je okamžitě možné celý proces opakovat, ale pokud máte možnost se rozhodnout ještě před koupí, proč rovnou nezvolit čističku s delší dobou čištění.

 

Frekvence

Před koupí se ujistěte, že jste si zvolili kmitočet, který vám bude vyhovovat. Kmitočty, které jsou v rozhraní 35 kHz a nad 45 kHz, jsou určené pro speciální používání.

 

Výkon

Výkon vám určuje, jakou sílu budkou mít ultrazvukové vlny. Čím vyšší výkon je, tím intenzivnější je čištění.