Nepřihlášený uživatel

Víte, co vše vám může nabídnout čištění ultrazvukem?

Čištění pomocí ultrazvuku se především v posledních letech stává stále dostupnější široké veřejnosti z oblasti hobby uživatelů i podnikatelů a firem. Je to dáno především unikátní kombinací výhod, které v sobě tento způsob čištění snoubí. Jaké to jsou především?

Ultrazvukové čističky jsou variabilní cenově i schopnostmi

Skvělou výhodou ultrazvukové čističky je, že se může chlubit nevšední variabilitou svých produktů. Pokud potřebujete jen drobnou čističku například pro šperkařské účely, tak ji opravdu pořídíte v rámci tisíců korun a vejde se vám do rohu na malý stolek, přičemž ani energeticky není náročnou. Naopak pokud potřebujete opravdu výkonný stroj, který by měl čistit větší a složitější komponenty například ve strojní výrobě a průmyslu, tak sáhnete mnohem hlouběji do kapsy, ale opět seženete stroj s vámi zvolenými preferencemi.

Účinná, přesto extrémně šetrná a pečlivá

Není to zas tak dávno, co se přesně tyto jednotlivé vlastnosti od sebe vzdalovali kdykoliv jsme dali jedné či druhé přednost. Pokud jsme zvolili účinnou a pečlivou metodu čištění, tak jsme měli důvod obávat se mechanického poškození materiálu. Naopak pokud jsme se chtěli vyhnout jakémukoliv poškození, tak jsme mnohdy neměli šanci čistit drobné spáry a skulinky, které jsou charakteristické například právě u šperků.

Ultrazvukové čističky jsou v tomto ohledu ale naprosto odlišné. Jak je to možné? Čištění ultrazvukem totiž probíhá na bázi ultrazvukových vln, které jsou v nerezové vaně čističky modulovány do specifického čistícího roztoku, který si volíte podle druhu čištěného kovu. Díky vlastnostem tekutiny se dostane čistící směs opravdu i do těch nejobtížnějších míst a zároveň se při naprosté absenci mechanického drhnutí vyhýbáme poškození. Chemické čistící směsi jsou upraveny tak, aby při správném užití neměli šanci poleptat povrch čištěného materiálu.