Nepřihlášený uživatel

Základní návod, jak používat bezpečně ultrazvukové čističky

Ultrazvukové čističky jako takové jsou poměrně dost jednoduchým zařízením. Jejich ovládání je velice jednoduché a intuitivní. Jejich efektivitu a jednoduchost umocňuje také fakt, že je k nim potřeba naprostého minima vybavení jak k základní funkci, tak i k libovolnému rozšíření. Dnes vám poradíme především s tím, jak kvalitně připravit a používat ultrazvukové čističky bezpečně pro vás i čištěné předměty.

 

Nastavení čističky je naprostá hračka

Jako úplně první je potřeba zmínit samotné nastavení čističky. U ní byste se měli řídit návodem, který dostanete ke každé čističce, nebo popřípadě naleznete online. Pro různé režimy čištění nebo materiály, můžete zvolit různou intenzitu čištění. Mělo by zde platit, že čím delší je cílová doba čištění, tím menší by měl být výkon. Jen za tohoto předpokladu mohou ultrazvukové čističky zaručit, že nebude předmět jakkoliv porušen.

 

Přichází přidání správné emulze

Před samotným spuštěním, by se měla do vany ultrazvukové čističky nalít emulze. Tu vybírejte podle toho, jaký se chystáte čistit druh kovu. Emulze pochopitelně není naprosto nepostradatelná a čistit můžete klidně i v čisté vodě. Problémem ale je, že emulze dokáže přidat i správné chemické činitele a o to efektivnější a rychlejší celkové čištění následně je. 

 

Emulze tak vybírejte vždy podle daného druhu kovu. Pokud máte například předmět s více komponenty, tak se většinou vyplatí investovat trochu času a odstranitelné komponenty raději dát na stranu.

 

Samotné čištění trvá od sekund až po hodiny

Finální čištění je potom odlišné podle toho, jak dlouho bude probíhat. Na jemné nečistoty může jít i o obyčejné sekundy. Pokud ale odstraňujete opravdu zašlou špínu, tak byste měli počítat i s případnými hodinami čištění. Vše závisí mimo toho i na faktu, jakou čističku používáte. Pochopitelně budou větší a výkonnější čističky vždy rychleji hotové.